Для профілактики карієсу їжте більше суші!
Васабі
Васабі — це своєрідний листовий гострий зелений хрін, який використовують для приготування приправи до суші. Він має здатність запобігати руйнуванню зубної тканини та виникненню карієсу. Захисні функції приправи полягають в ізорантовій кислоті, що міститься у васабі. Вона уповільнює ріст стрептококів і бактерій, які викликають карієс зубів.
Пари ізорантової кислоти, що міститься у васабі, як відомо, мають багато інших корисних для здоров’я властивостей. Їх використовують для профілактики раку, запобігання утворенню кров’яних згустків і вони проявляють антиастматичні властивості. Крім того, васабі має антимікробні властивості, що дозволяють японцям вживати сиру рибу разом із приправою для суші.
Васабі або Wasabia japonica — це багаторічна рослина з родини Хрестоцвітих, до якої входять усі види капусти. Густі стебла васабі — основа для приготування приправи, яку зазвичай подають із сашімі (сирою рибою).