ЗДОРОВ’Я ЯСЕН: ДІЄТА І ВИБІР ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Споживання фруктів і овочів із високим вмістом вітаміну С допоможе вам налагодити більш здорове харчування й покращити здоров’я ясен.

Чи може вибір харчових продуктів і напоїв допомогти людині мати здорові ясна? Японські науковці дослідили групу людей, що складалася з 950 дорослих, щоб визначити, чи знижує небезпеку розвитку хвороб ясен споживання молочних продуктів, що містять молочну кислоту (молоко, йогурт і сир).

Здоров’я ясен учасників оцінювали за двома параметрами: глибиною зубоясенного кармана й клінічним опущенням ясенної тканини. Дослідники виявили, що у тих, хто щодня споживає 55 грамів або більше йогурту чи напоїв, що містять молочну кислоту, ознаки хвороб ясен виражені значно менше. Вони також з’ясували, що споживання молока й сиру не мало такого благотворного впливу на здоров’я ясен.

Учені висувають теорію про те, що пробіотичний вплив молочних бактерій позитивно позначається на здоров’ї ясен. Ще одне дослідження японських учених показало, що на здоров’я ясен позитивно впливає споживання дорослими зеленого чаю, оскільки антиоксиданти, що містяться в ньому, мають протизапальні властивості.

Американські науковці вважають, що любителі чаю можуть також випивати по чашці чорного чаю (без цукру, лимона чи молока), що допоможе пригнітити або стримати ріст бактерій, які викликають карієс і виділяють кислоти.

Дослідники продемонстрували також зв’язок між низьким вмістом у раціоні вітаміну С і хворобами ясен; таким чином, споживання фруктів і овочів із високим вмістом вітаміну С — цитрусових, полуниці, ківі, паприки, помідорів, броколі та багатьох інших фруктів і овочів — допоможе вам налагодити більш здорове харчування й покращити здоров’я ясен.

    Замовити дзвінок

      Форма для запису на прийом