Керамічний чи металокерамічний протез?
Стоматологи не втомлюються повторювати, що здорова ротова порожнина та зубощелепна система є воротами в здоровий організм! Тому коли б з вами не трапилась «втрата» зубів, треба поквапитись, щоб не насести соби ще більшої шкоди, та відновлювати втрати.
Зубні протези – це стоматологічна конструкція, яка відновлює фізіологію зубів і повертає естетику посмішки. Головне прийняти для себе рішення, які це мають бути протези. Керамічні протези ідеальним естетичним та функціональним рішенням. З керміки виробляють коронки, вініри, накладки, «мости» та штифтові вкладки. Відрізнити кераміку від натуральних зубів практично не можливо, хіба що вам закортить обрати ультрабілий колір. Поштовхом для розробки нових технологій виготовлення протезів стала ідея створення конструкцій, які б не відрізнялися від натуральних зубів. В більшості до цього протезування проводили саме з металокераміки, але матеріали минулого покоління дуже часто з часом темнішали та сколювались, тому естетичну ефект вони не несли, а ось функціональність зуба не втрачалася. Також часто скарги поступали з боку запротезованих пацієнтів з проблемами ШКТ, кераміка ніяк не впливає на життя таких пацієнтів. Кераміка не викликає алергічних реакцій та патологічних змін слизової оболонки ротової порожнини. Також вагомим фактором завжди є строк експлуатації, керамічні протези з оксиду циркону прослужать вам не менше ніж 15 років, такими строками не можуть похизуватися металокерамічні конструкції.
Але не дивлячись на всі переваги, керамічні протези є більш дорогими і повністю вони не витіснили металокераміку з стоматологічного ринку послуг. Майже 70% пацієнтів по різним причинам все ж таки надають перевагу саме металокераміці.
Який би з типів протезування ви не обрали, турбота про себе це не розкіш, а життєва необхідність. Любити своє оточення, ви зможете тільки якщо любите себе!