Зубна емаль вразлива. Кислоти завдають шкоди зубам, оскільки розчиняють емаль. Уникайте продуктів, що містять кислоти, і це допоможе вам уникнути проблем з емаллю.
Очевидно, що у вашому щоденному раціоні присутні цукри та крохмалі. Але важливо знати, що цукор – це не лише солодощі. Він міститься в соках, фруктах, газованих напоях, фруктовому йогурті. Крохмаль міститься в хлібі, зернових, рисі, кашах, картоплі. Якщо ви перекушуєте чимось протягом дня, пам’ятайте про це!
Що відбувається? Залишки їжі, частинки цукру та крохмалю після їди залишаються на зубах і вступають у хімічні реакції із зубним нальотом. В результаті утворюються кислоти, які руйнують емаль. Пошкоджена та ослаблена емаль – це справжня принада для карієсу. Що робити?
Чистити зуби, відвідувати стоматолога, користуватися зубною ниткою, ополіскувати зуби після їжі або жувати жувальну гумку без цукру. По-вашому, це магія? Зовсім ні. Це ПРОФІЛАКТИКА. Завдяки їй ви будете ефективно дбати про зуби та зможете попередити проблеми.