Виноград як засіб від інфекцій у порожнині рота.
Американські стоматологи довели, що поліфеноли, які містяться у винограді, активно борються з інфекцією в порожнині рота. Ці речовини містяться в шкірці та насінні винограду. Вченими було вивчено вплив поліфенолів на бактерії Streptococcus mutans, які відіграють головну роль у руйнуванні зубів, перетворюючи сахарозу на молочну кислоту.
Кисле середовище, яке створюється в роті цим процесом, є головною причиною того, що високомінералізована зубна емаль стає вразливою. Бактерії поширюють у порожнині рота ферменти, подібні до клею речовини глюкани, які в свою чергу створюють стійкий до антибіотиків шар. Ці бактерії не тільки руйнують зубну тканину, але й здатні викликати складні форми менінгіту, пневмонії та захворювання серця.
Вченими був виділений поліфенол з червоного винограду, там його на 40% більше, ніж у білому.
Поліфенол знижує кислотність у порожнині рота та активність бактерій на 85%.